CV pe scurt
Data naşterii : 26.X.1949, Bucureşti.
Naţionalitate : Română
Cetăţenie : Română
Starea civilă : necăsătorită
Profesii : actor, solist vocal, realizator de emisiuni Radio şi TV, compozitoare, autoare de versuri şi proză, publicist.
Studii
- 1959-1965-Şcoala de Muzică Nr. 1 Bucureşti, cu specialitatea vioara principal si pian secundar.
- 1966-1967-Liceul Sfântul Sava Bucureşti.
- 1967-1972-IATC. I.L. Caragiale – Diploma de Stat, clasa- “Actorie” – Bucureşti.
- 1990-ITMI “International Tour Management Institute” – Los Angeles California.
Locul de muncă
- 1970-prezent- Artist Liber Profesionist.
- Excepţie face anul 1974-1975, actor angajat al al Teatrului de Stat “Giuleşti” din Bucureşti.
- 1989-1994 – În California –SUA- Ghid de turism la marea universitate UCLA, in paralel agent imobiliar şi administrator de proprietăţi la firma MZL Proprieties – Los Angeles.
- Din 19.02.1999 până în prezent, colaborator al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO – în calitate de “Expert Asociat” în probleme de Cultură.
Activitate profesională
Începând din 1970, în urma participării la concursul televizat “Steaua Fără Nume” şi obţinerii Trofeului, Corina Chiriac activează până în prezent, ca solist vocal, actor, realizator de emisiuni radio sau TV şi publicist cu articole in ziare de prima marime ca “Formula As” sau Lumina, publicatie creştina înscriindu-se printre colaboratorii permanenţi a diferite instituţii de Artă şi Cultură, Studioul de Filme Buftea, posturi de Radio şi Televiziune publică sau particulare din ţară sau peste hotare, precum şi Case de discuri sau ziare importante din tara, obţinând de-a lungul a 50 de ani de carieră distincţii, premii, diplome şi medalii.
Limbi străine : engleză, franceză, germană, italiană, cunoştinţe de spaniolă.
Operare pe calculator : cunoştinţe bune.
- Din septembrie 2007, moderator al emisiuni tv duminicala de 3 ore “Opriţi timpul!”, la postul National TV din Bucuresti.
- Participă la concerte in Ţară sau la Diaspora română din toata lumea.
- În toamna 2019 se lansează la casa de discuri Eurostar un dublu album aniversar , sub numele “Strada Speranței”.
CV detaliat
Nume : Chiriac
Prenume : Corina
Data naşterii : 1949.10.26
Părinţii : Mircea şi Elisabeta Chiriac, ambii profesori universitari la Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu din Bucureşti. Tatăl, profesor de armonie şi contrapunct la catedra de compozitie şi dirijat a Conservatorului iar mama, profesor de pian. Din păcate, amândoi decedaţi.
Starea civilă : Necăsătorită.
Cetăţenie : Română.
Naţionalitate : Română.
Studii
Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti clasa vioară, profesor George Manoliu.
Pian secundar, studii de orchestră şi cor la acelaşi liceu.
Diploma de bacalaureat obţinută în anul 1967, la liceul Sf. Sava – Buc.
Studii superioare
Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Buc., între anii 1967 şi 1972 Clasa Actorie – Profesori: Constantin Moruzan, Mihai Mereuţă. Diploma de Stat în anul 1972 la sala Cassandra din Bucureşti cu rolul Baba Rada-Zâna Lacului din feeria poetului şi dramaturgului V. Alecsandri “Sânziana şi Pepelea” în regia lui Alexandru Tocilescu.
Şcoala americană de ghizi ITMI ( International Tour and Management Institute) absolvită cu diplomă.
Cursuri de legislaţie imobiliară americană.
Profesiuni
Actor, solist vocal-liber profesionist, 50 de ani împliniţi de carieră.
Realizator de emisiuni radiofonice sau televizate ; Publicist în ziare româneşti din ţară şi străinătate.
Expert asociat al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.
Alte Profesiuni – Activitati
Diplomă americană de absolvire a profesiunii de ghid de turism (1990).
Experienţa de scenă i-a fost utilă artistei ca organizator şi ca însoţitor de mici grupuri de turişti.
- Patru [ 4 ] ani experienţă americană în calitate de agent de închirieri imobiliare şi administrator de proprietăţi imobiliare de mari dimensiuni, [ 84 sau 200 apartamente, piscină, lifturi, săli de sport, săli de agrement etc.]
- Ocazional dirijor de cor bisericesc format din amatori.
- Organizator de evenimente culturale in cadrul diferitelor organizaţii românesti din diaspora romina aflata pe teritoriul Nord American, Germania si Italia, sau în România.
- Organizarea de lansari de carte, cd.uri sau vernisaje de pictura in cadrul clubului UNESCO Bucuresti, Romania.
- Organizator de evenimente cu caracter de binefacere. In 2000 artista a participat la un turneu artistic in Germania ale carui cistiguri au fost donate constructiei unui nou lacas de cult românesc la Nurrnberg, Germania. Pentru aceasta actiune culturală, artista a primit o diplomă de ctitor şi o medalie din partea Mitropoliei pentru Germania si Europa centrala prin persoana Inalt PreaSfintitului Mitropolit SERFIM JOANTA.
- Pentru alte asemenea activitati, cu ocazia centenarului Bisericii Sfântul Silvestru din Bucureşti Primaria sectorului 2 din Bucuresti i-a acordat artistei din partea Patriarhiei Române medalia de onoare a Centenarului.
Alte date personale : Cunoştinţe de calculator : bune.
Adresa e-mail : corinachiriac_ro@yahoo.com
Limbi străine : franceza, engleza, germana, italiana, cunostine de spaniola.
Activitate profesională
- 1965-Premiu de Popularitate în cadrul spectacolului–concurs-radiofonic “Debuturi” pe scena Casei de Cultură Grigore Preoteasa din Bucureşti. Preşedintele juriului, regretatul compozitor George Grigoriu.
- Încă de pe băncile facultăţii de Teatru, viitoarea artistă activează ca figurantă la Cinematografia Română de la Buftea şi la TVR, primind chiar mici roluri, în dramatizări ca piesa “Sfântul” de Eugen Barbu la Teatrul de Comedie din Capitală, regia: Sanda Manu.
- Martie 1970- Încă studentă, participă la concursul televizat “Steaua fără nume” , concurs însufleţit de marele animator al Televiziunii Române care a fost Sorin Grigorescu şi obţine la capătul a trei etape, trofeul din partea juriului de specialitate condus de regretatul bariton Octav Enigărescu, solist al Operei Române din Buc. şi profesor de arta cântului la Opera din Zagreb- Iugoslavia.
- Devine colaborator permanent al TVR, al Teatrului Constantin Tănase din Bucureşti, diverse aşezăminte culturale din ţară sau din străinătate fiind colaborator permanent al Agenţiei Române de Impresariat Artistic de pe lângă Ministerul Culturii. Solista obţine statutul de Artist Liber Profesionist din partea asociaţiei oamenilor de teatru şi muzică, al cărei membru a fost până la desfiinţarea ATM în 1990.
- Din 1970, apare în sute de emisiuni TV, realizate de cei mai mari profesionişti ai televiziunii, în frunte cu Tudor Vornicu.
- Din 1970, înregistrează la Radio România, Electrecord şi alte case de discuri, peste 300 de melodii.
- Din 1970, participă la cele mai prestigioase concursuri şi festivaluri de muzică pop din România precum Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia (1972-2012, unde a fost prezentă la concursul de creaţie cu 44 de piese dintre care 21 au fost premiate), Concursul Anual al Melodiilor (1980-1987, unde a fost prezentă la concursul de creaţie cu 33 de piese dintre care 19 au fost premiate) sau concursul TV “Şlagăre în Devenire” (1980-1987, unde a participat la 13 din cele 21 de ediţii, prezentând 13 piese, dintre care 11 au fost premiate)
- Din 1971 şi până în prezent a lansat 19 albume solo (17 albume şi două discuri EP) şi a apărut pe un număr de peste 120 de albume colective . De asemenea, apare pe câteva albume colective din Bulgaria, Germania, Polonia sau Rusia.
- În martie 1971 participă la Festivalul Internaţional “Cerbul de Aur” de la Braşov şi obţine din partea juriului internaţional Premiul Trei, “Cerbul de Bronz”.
- 1972- interpretează rolul principal feminin din filmul de lung metraj “Aventuri la Marea Neagră” regizat de Savel Stiopul, având ca partener pe Florin Piersic. Va mai juca în alte două filme artistice: “Cu mâinile curate” (1972), regia: Sergiu Nicolaescu şi “Roşcovanul” (1976), regia: Francisc Munteanu. De asemenea, în 1995, Corina Chiriac a dublat vocea personajului Ursula. în varianta pentru limba română a celebrului film muzical de desene animate “Mica sirenă” (1989), produs de Walt Disney Feature Animation, după povestea cu acelaşi nume de Hans Christian Andersen. Joacă în serialul TV “Muşatinii” (1972) în regia doamnei Sorana Coroamă. A mai jucat şi în piesele de Teatru TV “Domnişoara Nastasia” (1976) de G.M. Zamfirescu; regia: Sorana Coroamă Stanca, “Extemporal despre viaţă” (1981) de Dan Văiteanu; adaptare TV de Victor Parhon; regia: Cornel Popa, “Ale vieţii valuri” (23.04.1983) antologie umoristică din lucrările lui Tudor Muşatescu; regia: Ion Cojar. Înregistrare de la Teatrul de Stat din Oradea. A jucat şi la Teatrul Naţional Radiofonic în piesa “Interesul poartă fesul” (1996) de Jacinto Benavente.
- 1974- este admisă prin concurs la Teatrul Giuleşti, ca actriţă. Din păcate nu este distribuită în nici un rol.
- 1974-reprezintă România la Friedrich Stadt Palast, una dintre cele mai reprezentative săli de concert din Berlin în cadrul spectacolului Heiss und Kalt.
- 1975- participă ca tânăr solist vocal la trei Festivaluri Internaţionale şi anume :
Iunie- “Orfeul de Aur” Bulgaria – Diploma de onoare
August – Festivalul de la Sopot – Polonia – Premiul 1 – “Privighetoarea de Chihlimbar” cu Diplomă de onoare.
Septembrie- festivalul de la Dresda- Germania de Est. Premiul 3 cu Diplomă.
Astfel se deschide cariera de solist internaţional a Corinei Chiriac.
- 1976 – Participare la Festivalul Internaţional Lyra Bratislavei. Obţine diploma de onoare.
- 1977 – Este invitată să susţină un recital, din nou la Lyra Bratislavei. Susţine în continuare concerte, turnee şi prezentări la televiziuni din Estul Europei în special în Germania de est unde este cunoscută în acei ani pentru succesul muzical al melodiei “Ja, ein mal ich traumte” compusă de Mihai Constantinescu.
- 1979-Reprezintă România la Festivalul Internaţional de filme de televiziune cu prima emisiune de varietăţi color a TVR “Eu sunt Corina” în regia Sandei Balaban, redactor muzical Aurura Andronache, producător – regretatul Tudor Vornicu probabil cel mai mare jurnalist şi animator de cultură românească pe care l-a avut Televiziunea Română vreodată. Invitat special, Gheorghe Zamfir.
- Între 1971 şi 1989, Corina Chiriac concertează în ţară şi reprezintă România în străinătate, în Polonia, Puerto Rico, Cuba, Portugalia, fosta Uniune Sovietică, Italia, Israel, Germania, Bulgaria, şi Statele Unite, sau alături de compozitorul Horia Moculescu la Festivalul de Şansonete de la Koln, cu nemuritoarea lucrare a lui Ivanovici, “Valurile Dunării”.
- În 1981, debutează oficial ca şi compozitoare cu piesa de succes “Ne cunoaştem din vedere” şi obţine Diploma pentru Debut Componistic la Festivalul de Creaţie “Melodii ’81”. Până în prezent, are înregistrate peste 25 de compoziţii proprii şi două albume de autor (“Serenadă pentru Carul Mare” – 2002, “Ne cunoaştem din vedere” – 2016).
- De asemenea, începând cu 1974 (“Eu plec, mamă”, din repertoriul internaţional), a scris versurile la peste 40 de melodii.
- În octombrie 1988, călătoreşte în Statele Unite ale Americii la invitaţia societăţii româneşti de binefacere Viitorul Român din California, alături de Maria Ciobanu, Florin Piersic sau Dumitru Fărcaş. Între anii 1989-1994 artista se stabileşte temporar în SUA unde concertează dar frecventează şi diferite şcoli pentru reorientarea sa profesională.
- În luna aprilie 1989, după expirarea vizei de 6 luni primită din România, primeşte contract de colaborare permanentă la o Televiziune din Eureka – California şi se stabileşte temporar la Los Angeles.Având viză legală pentru Statele Unite, Radio şi Televiziunea Română, continuă s-o difuzeze pe Corina Chiriac, până în vara/toamna anului 1989.
- 1991 — Federaţia internaţională de organizare a festivalurilor, prin preşedintele său profesorul Armando Moreno, îi conferă artistei Diploma şi Medalia de Onoare pentru 20 de ani de activitate artistică internaţională.
- Împlinirea unui curs complet de 4 luni, pregătire în calitate de ghid turistic. Se obţine diploma de absolvire în cadrul şcolii americane ITMI din California. Anexez copie.
- În iunie 1989, Corina Chiriac se angajază ca ghid de turism-translator pentru marele campus universitar UCLA [ 20.000 studenţi anual ].
- În iulie 1989, recomandată fiind de o firmă româno-americană cu afaceri în domeniu imobiliar, primeşte responsabilitatea administrării unei proprietăţi de 8 etaje, al firmei americane MZL Properties. Blocul se află situat în cartierul Westwood din Los Angeles şi desigur există şi azi la 10941 Strathmore Dr. Los Angeles CA 90024. În această nouă activitate, artista îşi petrece 4 ani activând ca administrator general şi agent de închiriere, poziţii pentru care urmează cursuri de legislaţie americană, absolvă cursuri de conducere auto şi se familiarizează cu sistemul bancar american.
- În paralel cu activitatea de administrator şi agent de închirieri, artista participă la emisiuni de televiziune din California. În colecţia personală există copii ale emisiunilor pe casete VHS, în sistemul de culoare NTSC.
- Se căsătoreşte în 1992 cu Virgil A., român constănţean, cu dublă cetăţenie româno-americană. Căsătoria durează 4 ani.
- În 1993 se mută cu serviciul într-un complex de 200 de apartamente nemobilate de închiriat, unde deţine funcţii similare dar face parte dintr-o echipă de 3 administratori. La cutremurul care a avut loc în ianuarie 1994 blocul este atât de avariat, încât complexul este declarat inapt de a mai fi locuit de către organele abilitate cu anchetarea pagubelor produse de cutremur.
- 1994- revine în ţară, pentru a fi alături de tatăl său grav bolnav.
- Compozitorul şi profesorul universitar Mircea Chiriac se stinge din viaţă la 1 decembrie 1994 şi este înmormântat la Cimitirul Armenesc din Bucureşti, şos. Pantelimon. Fiica sa, Corina Chiriac al cărui Cv se prezintă în continuare, se decide să rămână definitiv acasă.
- Începând cu 1994, artista reia activitatea de solist vocal la posturi de televiziune româneşti, activând şi ca producător de talk-show-uri, sau emisiuni matinale la TVR, Tele 7 abc, ProTV şi posturi de radio ca Radio Total şi Radio România Cultural.
- 1998 este ales expert asociat al Comisiei Naţionale UNESCO România precum şi membră al clubului UNESCO alături de alte personalităţi artistice, medicale, literare. Secretarul general al Comisiei, este autorul de literatură ştiinţifică şi SF. Alexandru Mironov.
- În calitate de reprezentant al Comisiei Naţionale Unesco, artista reprezintă cultura românească la Londra (1998), Atlanta (1996), Stuttgart (1999) şi Viena (1999).
- În octombrie 1999 participă alături de solista Maria Butaciu la un turneu artistic, ale căror venituri au fost donate Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Germania şi Europa Centrală. Pentru acest fapt Înalt Preasfinţitul Mitropolit Serafim Joantă, a acordat în luna ianuarie a anului 2ooo solistei Corina Chiriac o “Grămată de Ctitor” alături de o frumoasă medalie.
- În perioada 1 mai 2000 – 1 februarie 2001, Corina este gazda şi co-realizatoarea emisiunii “Daţi vina pe Corina”, difuzată pe postul Tele7ABC.
- 2002 apare la casa de discuri Intercont Music, albumul muzical de autor “Serenada pentru Carul Mare” pe suport CD şi casetă.
- 2003 Casa de discuri Electrecord produce vol. 1 din cele mai frumoase melodii româneşti de muzică uşoară ale solistei Corina Chiriac , precum şi un dublu album CD intitulat “Bucureştii de altădată”, cuprinzând parte dintre cele mai frumoase lucrări simfonice româneşti ale regretatului compozitor şi profesor de armonie şi contrapunct care a fost Mircea Chiriac. Pe acest dublu album, iubitorii genului vor reasculta celebra “Serenadă pentru Vioară şi pian” interpretată de maestrul Ion Voicu şi o variantă vocală interpretată de …Corina Chiriac. În următorii ani, Electrecord, Ovo Music, Eurostar, Jurnalul Naţional şi Taifasuri vor mai scoate pe ăiaţă albume Best Of Corina Chiriac.
- 2004- Din luna Aprilie şi până în septembrie 2005, a putut fi urmărită la postul de televiziune TVRM de trei ori pe săptămână în cadrul unui un talk show de 55 ‘ denumit “Amfitrion Corina”, show care pune în meritata lor lumină personalităţi ale nemuritoarei vieţi culturale Româneşti, compatrioţi cu meserii interesante, precum şi modalitatea de a ne putea recalifica profesional, subiect atât de delicat într-o epocă atât de mobilă.
- 2005-2006-solista întreprinde o calatorie de peste 7 luni în Brazilia şi Argentina. La Buenos Aires Corina Chiriac are întîlniri culturale cu mari oameni de artă din Argentina printre care menţionăm pictorul Perez Celis, considerat a fi cel mai mare pictor argentinian în viaţa. Tot la Buenos Aires Corina Chiriac definitivează nuvelele şi povestirile care fac parte din primul volum de literatură originală a artistei.
- 2005 – este un an care a marcat lansarea celui de-al doilea album de melodii din ciclul “Marile Succese ” editat de casa de discuri Electrecord
- 2006 – este un an care a marcat lansarea celui de-al treilea album de melodii din ciclul “Marile Succese ” editat de casa de discuri Electrecord
- Octombrie 2006, apare Primul volum de scrieri literare, nuvele, povestiri şi versuri scris în Argentina şi intitulat “Buscando el Amor”. Acest prim volum este subintitulat “Stânca”. Cartea se bucură de mare succes şi va fi urmată de un al doilea volum.
- Din 2007, până în prezent participare ca membru in juriu la diferite festivaluri nationale de interpretare ca Mamaia, festivalul Florentin Delmar la Focşani sau George Grigoriu la Braila sau in cadrul unor emisiuni televizate de catre National TV.
- Tot în 2007, apare ediţia a doua a Enciclopediei Personalităţilor din România la editura Hubner’sVerlag Who is Who unde artista Corina Chiriac are un capitol dedicat la pagina 544.
- Din 2006 şi până în prezent, continuă cu succes să întreprindă turnee în toată ţara şi în străinătate (Canada, Cehia, Germania, Israel (5 turnee), Irlanda, Italia, Republica Moldova, Spania, etc.).
- Tot din 2006 şi până în prezent, participă la numeroase evenimente private (nunţi, botezuri, petreceri, recepţii private) şi corporate (team-building, petreceri de Crăciun, Paşte, aniversări de firmă, etc).
- În 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, face parte din juriul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia.
- Începând cu 9 septembrie 2007 şi până în prezent, este moderatorul emisiunii duminicale de divertisment “Opriţti timpul” la postul National TV.
- Pe 27 septembrie 2007, revista Taifasuri lansează ca supliment al revisei, un CD Best Of Corina Chiriac.
- Pe 19 noiembrie 2007, apre pe piaţă o ediţie de colecţie a “Jurnalului Naţional”, dedicată Corinei Chiriac. Ediţia este însoţită şi de un CD cu piese de succes ale artistei.
- În 2009 îşi lansează Canalul Oficial Youtube unde sunt postate zeci de filmări din arhiva personală a artistei.
- Pe 26 februarie 2009, Corina Chiriac lansează CD-ul “Mărţişor Prinţişor”, la casa de discuri OVO Music. Pe lângă magazinele de specialitate, discul a apărut şi ca supliment al revistei Felicia.
- În octombrie 2009, la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Naţional Crizantema de Aur de la Târgovişte, romanţa “Să ne-amintim de ziua asta” (Ion Cristinioiu), interpretată de Corina Chiriac, este distinsă cu Premiul I
- Pe 16 ianuarie 2010, Corina Chiriac îşi lansează pagina de web – corinachiriac.ro.
- Pe 18 februarie 2010, susţine un concert de mare succes la Sala Palatului. Cu această ocazie lansează şi un nou album intitulat “O rochie de mireasă” (Cat Music), ce cuprinde 16 piese noi pe muzica lui Nicolae Caragia şi textele sale.
- Pe 13 martie 2011, la cea de-a 9-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, Corina Chiriac obţine Premiul pentru “cel mai bun album de muzică uşoară” pentru “O rochie de mireasă”.
- În 2011, 2012, 2013, participă la Sala Palatului, la cele 3 Gale Ovo Music, unde a fost distinsă şi cu Trofeul “Ovo Music”.
- În iulie 2012, la cea de-a 12 ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”, piesa “Un stilou”, pe muzica şi textul Corinei Chiriac, interpretată de Oana Justiniana Răduc este distinsă cu Premiul I acordat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional la Secţiunea Creaţie – Preşcolar.
- Pe 08 noiembrie 2012, Corina Chiriac este distinsă cu Diploma Aniversară, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor (fosta Grigore Preoteasa), locul unde a debutat la sfârşitul anilor ’60.
- Pe 29 iunie 2013, Corina Chiriac susţine un concert cu totul special pe peronul 14 al Gării de Nord. Acest spectacol a fost organizat de DISCOTECA în cadrul proiectului Train Delivery, un eveniment care a avut ca scop marcat reafirmarea Garii de Nord ca obiectiv turistic, urbanistic si cultural.
- Pe 30 iulie 2013, Corina Chiriac îşi deschide pagina oficială de Facebook.
- Pe 26 decembrie 2013, în cadrul finalei celui de-al treilea sezon al talent-show-ului românesc “Vocea României” (transmis de Pro TV), Mihai Chiţu, câştigătorul acestui sezon, la proba “Cântec în duet cu un muzician cunoscut”, cântă în duet cu Corina Chiriac un colaj din şlagărele acesteia. Mihai Chişu a făcut parte din echipa lui Horia Brenciu.
- Pe 01 martie 2014, Corina Chiriac, alături de alţi mari artişti români, susţine un microrecital în cadrul Selecţiei Naţionale Eurovision. Evenimentul a avut loc la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov şi a fost transmis pe TVR.
- Pe 11 aprilie 2014, Corina Chiriac susţine primul său concert într-un club. Evenimentul a fost organizat de DISCOTECĂ (Proiect fondat de Paul Breazu, Vlad Stoica şi Cătălin Matei, al cărui scop este acela de a aduce la suprafaţă piese de altă dată ale muzicii pop româneşti din anii ’60-’90.) la Control Club din Bucureşti, în cadrul evenimentului de lansare a unei ediţii speciale a revistei Dilema Veche. De atunci şi până în prezent, Corina Chiriac susţine frecvent concerte în cluburi din Bucureşti (Control, Fratelli) dar şi din ţară (Alba Iulia, Constanţa, Cluj, Timişoara).
- Corina Chiriac participă cu o piesă la realizarea CD-ului de autor “Actorii cântă”, produs de Margareta Paslaru în beneficiul Campaniei Nationale “Artistii pentru Artisti”. Lansarea are loc pe 27 mai 2014, la magazinul Muzica din Bucureşti.
- Pe 07 iunie 2014, din nou alături de Discotecă, Corina Chiriac susţine un concert la Hotel Continental Cluj în cadrul petrecerii de închidere a TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania).
- Pe 31 august 2014, Corian Chiriac susţine primul concert într-un club de pe Litoral, la Fratelli în Mamaia. Până în prezent, susţine frecvent concerte în cluburi de pe litoral precum Fratelli sau Doors.
- Pe 20 septembrie 2014, în cadrul Zilelor Bucureştiului (555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştului), Corina Chiriac, alături de alţi artişti din muzica pop românească, participă la spectacolul “rEvoluţia Muzicii Uşoare Româneşti”, organizat de Primăria Capitalei, în Piaţa Constituţiei.
- Pe 23 martie 2015, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, Corina Chiriac, alături de ale personalităţi ale lumii artistice româneşti, participă la spectacolul caritabil “Clipe de viaţă – Arişti pentru artişti”.
- În mai 2015, Casa de Discuri Eurostar lansează albumul Best Of “Corina Chiriac şi Marius Ţeicu – Unde erai?”, ce cuprinde 11 piese ale Corinei Chiriac, pe muzica lui Marius Ţeicu.
- Pe 30 octombrie 2015, la magazinul “Muzica” din Bucureşti, Corina Chiriac lansează dublul CD “Hai, hai, lângă mine stai”, apărut la Casa de Discuri Eurostar. Muzica aparţine cunoscutului compozitor basarabean Nicolae Caragia. Albumul conţine muzică de petrecere, dar şi câteva piese de factură romantică. De asemenea, pe acest album este un duet al Corinei Chiriac cu Marcel Pavel dar şi trei duete cu Nicolae Caragia, compozitorul albumului. Pe album se găseşte şi piesa “Corina, Corina”, interpretată de Ivan Caragia, Pasa Parfenie şi Cătălin Josan.
- Pe 19 noiembrie 2015, la Târgul de Carte Gaudeamus de la Romexpo din Bucureşti, Corina Chiriac lansează ediţia a doua a volumului de nuvele şi poezii “Căutând iubirea”, lansată de această dată la editura Orizonturi.
- Pe 16 decembrie 2015, Corina Chiriac susţine conferinţa “Condiţia Artistului în România Socialistă” la Facultatea de Istorie -Universitatea din Bucuresti, în faţa a peste 50 de studenţi şi profesori, fiind invitată de către Asociaţia Română de Istorie Socială.
- Pe 27 februarie 2016, Corina Chiriac, alături de Antonia, Alex Velea, Rashid şi Radu Moraru (gazda evenimentului), susţin un concert la Montreal în Canada, cu prilejul lansării postului Naşul TV Canada.
- Pe 24 martie 2016, la Târgul de Carte de la Braşov, Corina Chiriac lansează ediţia a doua a volumului de nuvele şi poezii “Căutând iubirea”, lansată la editura Orizonturi.
- Pe 16 iunie 2016, Corina Chiriac susţine un recital, acompaniată de orchestra condusă de Dan Dimitriu, pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, ca invitat special al spectacolului “Glume pe Portativ”. Este acompaniată de orchestra teatrului, condusă de Dan Dimitriu.
- Pe 10 septembrie 2016, Corina Chiriac şi Mirabela Dauer, acompaniate de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, susţin un concert în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pe scena celei de-a 11-a ediţii a Bucharest Music Film Festival, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB.
- Pe 13 septembrie 2016, Corina Chiriac lansează pe Canalul Oficial Youtube, primul videoclip produs de ea “Rugăciunea Sfintei Cruci” care este dedicat Sarbatorii de 14 Septembrie, Înalţarea Sfintei Cruci. Până în prezent, artista a mai produs câteva clipuri religioase (“Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva” – 13 octombrie 2016, “Rugăciunea celor 4 cuvinte” – 24 mai 2017, “Rugăciunea Izbăvirii” – 16 mai 2018), pe care le-a urcat pe Canalul Oficial Youtube.
- Pe 31 octombrie 2016, la magazinul “Muzica” din Bucureşti, Corina Chiriac lansează albumul de autor “Ne cunoaştem din vedere”, apărut la Casa de Discuri Eurostar, ce cuprinde 14 dintre cele mai populare compoziţii ale sale.
- Pe 24 februarie 2017, de Dragobete, Corina Chiriac, alături de alţi artişti din muzica pop românească, susţine un recital în Piaţa Universităţii din Bucureşti, acompaniată de Band-ul Andrei Tudor, în cadrul primei ediţii a evenimentului “Bucureşti, Capitala Iubirii – Târg de Mărţişor”, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.
- Pe 30 martie 2017, la Gala Premiilor Revistei “Actualitatea Muzicală” pe 2016 a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, ce a avut loc la Palatul Cantacuzino din Bucureşti, Corina Chiriac este distinsă cu Premiul “Opriţi Timpul – Respect pentru valori” pentru emisiunea “Opriţi timpul”, difuzată pe postul Naţional TV. Premiul a fost acordat pentru faptul că “timp de 3 ore, în fiecare duminică, emisiunea „Opriţi timpul!”, de la Naţional TV, este SINGURA de pe toate canalele TV care acordă în întregime spaţiul său compozitorilor, instrumentiştilor şi interpreţilor români, cu accent pus pe valorile trainice ale genului”.
- Pe 12 iulie 2017, Corina Chiriac şi Mirabela Dauer au susţinut un concert în faţa a mii de tineri, în prima zi a Festivalului “Electric Castle” la Bonţida, Cluj. Această seară dedicată muzicii uşoare româneşti a anilor 1970 – 1980, a fost organizată de DISCOTECĂ.
- Pe 28 iulie 2017, în cadrul Festivalului “Strada Armenească”, Corina Chiriac este distinsă cu Premiul Uniunii Armenilor din România (preşedinte Varujan Vosganian) “pentru contribuţii deosebite aduse la sporirea prestigiului Comunităţii Armene din România prin întreaga sa activitate”.
- Pe 14 august 2018, în Piaţeta Perla din Mamaia, Corina Chiriac, acompaniată de Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, susţine un concert cu prilejul aniversării 50 de ani de la înfiinţarea Radio Vacanţa, precum şi a celei de-a 100-a ediţii a Târgului de Carte Gaudeamus.
- Pe 27 august 2017, la Piaţeta Casino Mamaia, Corina Chiriac, acompaniată de Orchestra de Muzică Uşoară condusă de maestrul Viorel Gavrilă, susţine un concert în cadrul primei ediţii a Festivalului Mamaia Fairy Tale.
- Pe 02 septembrie 2017, Corina Chiriac susţine un concert la Bacău, cu ocazia Festivalului Teatrului şi Filmului Armensc “Hayastan”.
- Pe 9 septembrie 2017, emisiunea “Opriţi Timpul”, prezentată de Corina Chiriac pe postul Naţional TV, împlineşte 10 ani de existenţă.
- Pe 25 octombrie 2017, Corina Chiriac, alături de alţi mari artişti din muzica pop românească, acompaniaţi de Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, participă la prima ediţie a “Galei Stelelor Muzicii Uşoare Româneşti”, organizat de Primăria Capitalei la Circul Metropolitan din Bucureşti. Amfitrioni: Sanda Ladoşi şi Bogdan Stanoevici. Cu această ocazie, Primăria Capitalei a oferit Corinei Chiriac “Trofeul Primăriei Capitalei pentru Excelenţă în domeniul Artelor”. Până în prezent, artista a mai susţinut câteva recitaluri la Circul Globus, acompaniată de Big Band-ul, condus de Ionel Tudor (la Concertele Extraordinare suţinute de Marcel Pavel pe 15 şi 16 decembrie 2017, la spectacolul din 27 martie 2018 organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România precum şi la Gala Stelelor Muzicii Uşoare din 19 noiembrie 2018).
- Pe 20 noiembrie 2017, Corina Chiriac este distinsă cu Diploma Aniversară, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor (fosta Grigore Preoteasa), locul unde a debutat la sfârşitul anilor ’60.
- Pe 30 noiembrie 2017, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Corina Chiriac, alături de Gabriel Cotabiţă, Nico şi Big Band-ul Ionel Tudor, susţin un cocertul extraordinar “Şlagăre de neuitat”, ce a avut loc cu prilejul Zilei Naţionale a României.
- Pe 23 februarie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj, Corina Chiriac şi alţi artişti, acompaniaţi de orchestra Six Martini Band, susţine un recital în spectacolul “DOR –Dragobete-Obiceiuri-Românisme”.
- Pe 29 august 2018, Corina Chiriac susţine un Microrecital, acompaniată de Big Band-ul Radio (dirijori Ionel şi Andrei Tudor), în cadrul spectacolului de deschidere a celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, realuat după o lungă pauză, ce a avut loc în Piaţa Sfatului din Braşov, dedicat artiştilor laureaţi din ediţiile precedente. De asemenea, artista a primit o Diplomă Aniversară decernată cu ocazia aniversării a 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului.
- Pe 06 octombrie 2018, Corina Chiriac suştine un concert extraordinar la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, la invitaţie Uniunii Armenilor din România.
- În octombrie 2018, Corina Chiriac lansează albumul Best OF “Să trăieşti, vecine!”, apărut la Casa de Discuri Eurostar, ce cuprinde 15 dintre cele mai populare compoziţii ale lui Nicolae Caragia.
- Pe 01 decembrie 2018, de Ziua României, Corina Chiriac, Margareta Păslaru şi Mihai Georgescu de la Bere Gratis, participă la o ediţie specială a emisiunii “Provocarea starurilor” (TVR1).
- Pe 27 ianuarie 2019, Corina Chiriac, acompaniată de orchestra condusă de Dan Dimitriu, susţine un recital pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, ca invitat special al spectacolului “Un cântec, o glumă”. La doar trei zile de la acest eveniment, pe 30 ianuarie 2019, urcă din nou pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, unde, alături de alţi artişti, susţine un recital la Gala Seniorilor de 5 Stele, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin CSMB.
- Pe 16 martie 2019, Corina Chiriac susţine un Concert Extraordinar de Mărţişor la Centrul Cultural Lira din Moineşti. Cu ajutorul organizatorilor, artista a creat un format de spectacol cu totul special, în care ea ese gazda iar invitaţii sunt copii talentaţi din oraş, alături de profesorii lor.
- Pe 24 August 2019, Corina Chiriac a sărbătorit pe scena Festivalului Internațional Cerbul de Aur, în cadrul unui recital, 40 de ani de la primul show color al Televiziunii Române intitulat Eu sunt Corina. Atât show-ul original din 1979 cât și recitalul aniversar se pot vizualiza pe canalul oficial de Youtube al artistei.
“M-am străduit întotdeauna, să fiu un bun ambasador al artei interpretative Româneşti. Deşi cariera mea artistică nu s-a încheiat, aşi fi onorată să împărtăşesc din experienţa şi cunoştinţele mele scenice, tinerei generaţii de viitori artişti.
Vă mulţumesc pentru atenţia acordată mie de-a lungul a peste 50 de ani de cartieră! Cu drag vă rog să primiţi urarea mea de Bine!”
Corina Chiriac